VorigeSluitenVolgende
Publicatie niet bschikbaar Documentatie niet bschikbaar

Parkeergarage Stadhuisplein – installatie noviteiten

Het minimaliseren en regiseren van zichtbare installaties

Parkeergarage Stadhuisplein – installatie noviteiten

De in deze garage toegepaste ventilatie was –midden jaren 90- een noviteit. Om aan het gebruikelijke rommelige, onoverzichtelijke en lugubere karakter van een parkeergarage te ontkomen is een ander ventilatiesysteem toegepast. In plaats van alle lucht via kanalen te leiden is gekozen voor een techniek uit de tunnelbouw. Middels inductiejets wordt de lucht volgens een bepaald patroon door de kelder gestuurd. Vergelijk het met blazen door een rietje: de omliggende lucht wordt meegesleurd. De toevoer vindt plaats via een vloerrooster in het plein dat behalve lucht voor de garage ook licht biedt aan het noodtrappenhuis. De afvoer van de lucht geschiedt via de in- en uitritten. Het geheel is CO²- gestuurd. Het resultaat is een overzichtelijk, vrij plafond waarop de armaturen ongehinderd hun licht naar alle zijden kunnen uitstralen. Samen met de daglichttoetreding bij de ingangen verhoogt dit de publieksvriendelijkheid.

De parkeergarage werd bekroond met een europese parkeergarageprijs en een hoge score voor parkeergarages van de ANWB.

Contact Route Voorwaarden Vaai