VorigeSluitenVolgende
Publicatie niet bschikbaar Documentatie niet bschikbaar

De Bushalte van Rietveld - 2007

Jaar: 2007
Exposant: Robert van Rixtel

De Bushalte van Rietveld - 2007

In 2007 is het 45 jaren geleden dat aan Rietveld de opdracht werd verleend een ‘publiciteitsmedium’ te ontwerpen voor de gemeente Eindhoven. Negen kunstenaars, architecten en ontwerpers uit Eindhoven hebben inmiddels in de kleinste galerie van Europa geëxposeerd. Grafisch ontwerper Robert van Rixtel besloot als tiende in de reeks een boek uit te geven waarin het hele verhaal van de zuil verteld en gedocumenteerd wordt.
Boek en expositie kregen als titel ‘Made by Rietveld’. Hij was het uiteindelijk die de inspiratiebron was voor latere kunstenaars, die op hun beurt steeds opnieuw, steeds weer anders de stad en haar cultuur in beeld brachten. Van Rixtel wilde zijn bewondering tot uitdrukking brengen voor Rietvelds werk en voor Gerrit Rietveld zelf, vanwege het eigenzinnige maar ook breekbare kunstenaarschap dat hij belichaamde.

“Uit een aantal gesprekken met Eindhovenaren is mij duidelijk geworden dat nog steeds veel mensen niet weten dat het kleine bijzondere gebouwtje naast het stadhuis van Rietveld is. Sterker nog, veel mensen kunnen zich niet voor de geest halen dat daar überhaubt iets staat. Dat wil ik mij tot doel stellen; duidelijk maken dat daar een echte Rietveld staat, Reclame maken voor een reclamezuil. Geen subtiliteiten dit keer maar een luide en duidelijke boodschap: Made by Rietveld”.

Contact Route Voorwaarden Vaai