VorigeSluitenVolgende
Publicatie niet bschikbaar Documentatie niet bschikbaar

De Bushalte van Rietveld - 2013

Jaar: 2012 - 2013

Exposant: Theo Maassen ism Scherpontwerp

 

foto's: Vermeer Fotografie

De Bushalte van Rietveld - 2013

Voor het jaar 2013 is Theo Maassen gevraagd om invulling te geven aan het bushokje van Rietveld. Het is dit jaar 25 jaar geleden dat PSV de Europa Cup I won door de finale tegen Benfica in Stuttgart na strafschoppen te winnen. Om stil te staan bij deze bijzondere gebeurtenis en ter ere van het 100-jarig jubileum dat de club dit jaar viert, heeft de bekende PSV-supporter het bushokje gemaakt tot een ’25 jaar na 88’-monument.

“25 mei 1988. Een kleine groep dappere strijders presteerde het onmogelijke: PSV won de Europa Cup I. Dit is een eerbetoon aan hen die Eindhoven trots maakten, voor altijd.”
Theo Maassen ism Scherpontwerp

Samen met Berry van Aerle, één van de spelers van 1988, onthulde Theo Maassen precies 25 jaar na dato dit tijdelijke monument.

Het monument is een bedevaartsoord waar supporters gedurende het jaar kunnen ‘samenkomen en terugdenken aan de goede oude tijd’. Maassen hoopt dat mensen er kaarsjes, bloemen, knuffels en briefjes neerleggen als eerbetoon aan de helden van toen.

In de zuil van het bushokje zijn de foto’s te zien van de eerste elf spelers die destijds aantraden in de Europacup 1-finale. Bij de meeste foto’s heeft Theo Maassen de spelers een nieuw kapsel of een snor gegeven.

 

Zie hier ook de reportage  die het Eindhovens Dagblad maakte.

Contact Route Voorwaarden Vaai