VorigeSluitenVolgende
Publicatie niet bschikbaar Documentatie niet bschikbaar

Cor Litjens Architectuursculptuur

Woensdag 25 maart 2009

Cor Litjens Architectuursculptuur

Arie van Rangelrooij hield in het ArchitectuurCentrumNijmegen een lezing over het thema ‘de esthetiek van het onvoltooide”, naar aanleiding van de tentoonstelling Architectuursculptuur van Cor Litjens.

Cor Litjens maakt beelden die de ruimte vangen en veranderen. Hij gebruikt daarvoor de taal van architectuur en stedenbouw; hét medium voor het zoeken naar een plek. De expositie in het ACN gaat over het bouwen als verschijnsel, die grote opgave waaraan de mens zich voortdurend wijdt. Waarom? Omdat we verlangen naar een plek, een plaats om te blijven, binnen het grote geheel; omdat we onze orde moeten vinden. Maar wat zijn dan de regels? Wat is schoonheid? Welke positionering is de juiste? Hoe moeten delen zich tot elkaar verhouden? Op welke schaal moeten ze worden geproduceerd?

Cor Litjens geeft antwoorden die de moderne stedenbouwer zich kan aantrekken. Feeling en ervaring blijken waardevoller dan ideologisch gefundeerde theorieën.

Bij de expositie is een presentatie te zien van leerlingen van de Havo Notre Dame des Anges. Zij hebben onder begeleiding van Cor Litjens aan een architectuur- en stedenbouw -opdracht gewerkt.

Contact Route Voorwaarden Vaai