VorigeSluitenVolgende
Publicatie niet bschikbaar Documentatie niet bschikbaar

Dutch Design Week - Madlab

Hacking the City is een 9-daags event rondom stedenbouw, design, kunst en architectuur. Een levend lab voor creatief en inspirerend onderzoek naar de vrijheid van de stedelijke ruimte. Ervaren dat de stad een laboratorium is waar innovatieve ideeën en ambities werkelijkheid worden.

 

Hacking the City vindt plaats van 22 t/m 30 oktober 2011 in Eindhoven tijdens de Dutch Design Week. Meer dan 20 ontwerpers, architecten, kunstenaars en wetenschappers die de publieke ruimte onderzoeken, laten hun werk zien.

 

website Madlab Hacking the City 

Dutch Design Week - Madlab

Hangjeugd - Cityhackers
Frans Benjamins & Joost Verbeek

 

Een ongrijpbaar fenomeen, vluchtig; Hangjeugd - Cityhackers. Hun motto: “het gebruik van ruimte, anders dan door de maker bedoeld is”. Een groep die zichzelf continue vernieuwt. Hun interventie in de stedelijke ruimte is aanwezigheid, in viaducten, onder luifels en in bushokjes. Krijgen ze de kans plekken toe te voegen aan hun stedelijk grid, dan pakken ze die. De drive-in hangplek is één van die kansen. Maar het ongrijpbare van City-hacken komt ook hier in terug; na verloop van tijd hebben de hackers zich er weer aan onttrokken en blijft een lege hangplek over, wachtend op nieuwe gebruikers tot onbegrip van de samenleving.

Een project dat in gaat op omgang met vluchtige fenomenen in de stedelijke omgeving en onbegrip vanuit de samenleving.

 


video hangplek avond
video hangplek overdag

Contact Route Voorwaarden Vaai