VorigeSluitenVolgende
Publicatie niet bschikbaar Documentatie niet bschikbaar

Brede School Acht te Eindhoven

Renovatie en uitbreiding van een bestaande basisschool in de dorpskern van Acht tot Brede School met basisonderwijs, kinderopvang, peuterspeelzaal en buitenschoolse opvang

Opdrachtgever: SKPO & Dikkie en Dik

Opdracht: 2009

Oplevering: mei 2015

Brede School Acht te Eindhoven

De nieuwe Brede School Acht bestaat uit een samenwerking van de SKPO-school st. Antonius Abt en kinderdagverblijf / BSO Dikkie & Dik. Om dit geheel te realiseren was een uitbereiding van het bestaande schoolgebouw met een speelzaal noodzakelijk en een nieuwbouw voor Dikkie & Dik. In het ontwerp zijn deze twee instellingen letterlijk met elkaar verbonden door middel van een loopbrug. Deze loopbrug zorgt er voor dat kinderen veilig en snel van school naar de BSO kunnen lopen en terug. 

De bestaande school is ontworpen in de 70er jaren en ziet er ook zo uit; kleinschalig, baksteen, dorps. Het gerealiseerde ontwerp speelt hier op in. Enerzijds past het kinderdagverblijf dat aan de Rijnstraat ligt goed in de context, anderzijds sluit de speelzaal naadloos aan bij de school. De totale compositie bestaat uit dezelfde materialen en beeldmiddelen en vormt daarmee toch een geheel; traditioneel metselwerk met een moderne uitstraling. 

De nieuwbouw richt zich op de markt van de voormalige dorpskern Acht, waaraan ook de pastorie, de kerk en het dorpshuis liggen. Hierdoor krijgt de Brede School een centrale ligging in het dorp. 

Contact Route Voorwaarden Vaai