VorigeSluitenVolgende
Publicatie niet bschikbaar Documentatie

Coffeeshop Pink - Eindhoven

Commerciële ruimte met bovenwoningen op binnenstadslocatie

Opdrachtgever: H.E. Klokgieters B.V. Eindhoven
Opdracht: 1993
Oplevering: januari 2005
Bruto oppervlak: 500 m²
Bouwkosten: € 295.000,- excl. BTW
Interieurarchitect: Buro Staal/Christensen

Coffeeshop Pink - Eindhoven

Op een binnenstadslokatie aan de Willemstraat -een traditionele
Eindhovense winkelstraat- is een open plek gevuld met een winkel en 3 woningen.
Het plan bestaat uit een blokvormige bouwmassa waarin de routing die het
programma op de lokatie ontsluit zichtbaar is gemaakt met glas. Op deze manier is er een plastisch gebouw ontstaan. De vorm van het gebouw wordt letterlijk de contravorm van de stedebouwkundige regels en eisen, die op
deze lokatie van kracht zijn.

Het gebouw is geheel gemetseld in een rode verblendsteen waarin iroco
puien en kozijnen zijn opgenomen. Door zijn materialiteit past het gebouw zich naadloos in de omgeving. Hoewel strak en modern is het
gebouw in vorm en textuur een deel van de familie gebouwen die tezamen de straatwand aan de Willemstraat vormen.

Het ontwerp voor de inrichting van de winkel is van de hand van Buro Staal/
Christensen, dat hiervoor in 1997 in het kader van de architectuurprijs van de gemeente Eindhoven de publieksprijs ontving.

Contact Route Voorwaarden Vaai