VorigeSluitenVolgende
Publicatie niet bschikbaar Documentatie

Theater Artemis

Opdrachtgever: Gemeente `s-hertogenbosch

Opdracht: 2007

Oplevering: juni 2010

Bouwkosten: €330.000,- excl BTW (incl. installaties)

Theater Artemis

Theater Artemis is een professioneel theatergezelschap uit 's-Hertogenbosch dat voorstellingen maakt voor kinderen en volwassenen. Sinds de oprichting in 1990 is Artemis gevestigd aan de Predikheerenpoort 50, een monumentaal gebouw midden in het centrum van 's-Hertogenbosch.

Omdat de indeling van het pand niet meer voldoet aan de huidige eisen en wensen heeft Artemis samen met architecten|en|en een Programma van Eisen en een renovatieplan opgesteld waarmee de huisvesting van het theater binnen het huidige pand kan worden opgelost.

De eerste fase van deze renovatie is voltooid waarbij bepaalde afdelingen van Theater Artemis zijn gerenoveerd. Er is gewerkt aan een optimale klimaatbeheersing van de zaal en aan een nieuwe en veilige routing door het gebouw. Verschillende werkruimtes kregen nieuwe functies.

De meest ingrijpende verbouwing vond plaats in twee lokalen aan de voorzijde. Deze zijn gestript en daarna opnieuw ingedeeld en gemoderniseerd tot een licht en ruimtelijk kantoor. De hoogte van deze ruimte maakte het mogelijk om een insteekverdieping en vide te realiseren. Hiermee is extra vloeroppervlak voor het kantoor ontstaan met behoud van de ervaring van de monumentale hoogte van de ruimte. Doordat de monumentale gevelkozijnen tot aan het plafond doorlopen wordt zelfs de nieuwe insteekverdieping van direct daglicht voorzien.

Contact Route Voorwaarden Vaai