VorigeSluitenVolgende
Publicatie niet bschikbaar Documentatie niet bschikbaar

Renovatie & nieuwbouw De Burgh Eindhoven

Samenvoeging van het Pleincollege De Burgh & Aloysius/De Roosten Eindhoven

In samenwerking met diederendirrix

Opdrachtgever: Ons Middelbaar Onderwijs
Europese Aanbesteding: december 2011
Bruto oppervlakte: 9050 m² - sport: 1660 m² terrein: 3140 m2

Renovatie & nieuwbouw De Burgh Eindhoven

De opgave heet een tweeledig karakter; naast hergebruik en uitbreiding van een monumentaal schoolgebouw vormt met name ook de samenvoeging van 2 -voorheen separate- scholen een uitdaging. In onze visie is dit vertaald naar een peper-en-zout-stel; 2 smaken samen op 1 locatie. De karakteristieke combinatie van hoogbouw (de voormalige theorielokalen) en laagbouw (de werkplaatsen) is zeer kenmerkend voor dit type onderwijsgebouw uit de wederopbouwperiode. Het behoud van dit ensemble past perfect in de visie.

De laagbouw vormt de perfecte omgeving voor Aloysius/de Roosten. De geborgenheid van het U-vormige gebouw op de oorspronkelijk locatie kan door een slimme, flexibele herindeling met losse volumes binnen de grote werkplaatsen perfect gecreëerd worden.

De nieuwe ruimtebehoefte van de Burgh kan vervolgens voor een groot deel worden ondergebracht in passende nieuwbouw, gecombineerd met hergebruik van het bestaande theorievolume. Op de begane grond waar de verschillende onderdelen elkaar raken, zijn de gezamenlijke voorzieningen voorzien en is tevens het Meeting Point gepositioneerd waar bedrijven en buurt gebruik kunnen maken van de diensten van de leerlingen.

Aan de achterzijde wordt het terrein afgebakend door het sportcomplex, dat samen met de sportvelden zorgt voor de koppeling tussen buurt en school.

Contact Route Voorwaarden Vaai