VorigeSluitenVolgende
Publicatie niet bschikbaar Documentatie

Woonhuis Sanders - Eindhoven

Restyling en Landscaping jaren tachtig huis

Opdrachtgever: Familie Sanders
Opdracht: 2009
Oplevering: 2012
Bruto oppervlakte: voor 216 m2, na 398 m2

Woonhuis Sanders - Eindhoven

Het oorspronkelijke huis is een typisch jaren 80 huis, vrijstaand op een klein kavel. Eind jaren 90 is er een geluidswal omheen gebouwd. Die is onlangs aan alle bewoners aangeboden is als onderdeel van hun kavel, waardoor het ineens een vrijstaand huis in een heuvellandschap werd. Het is om deze kwaliteiten dat de opdrachtgever dit huis kocht.

De uitbreiding van het huis bestaat uit het vergroten van het woonprogramma op de begane grond met een werkkamer, living en een zwembad. Een schakel tussen het zwembad en de living is een 'le corbusiaanse' lichthapper waarin een trap naar een sauna-kelder leidt. Door toepassing van louvres wordt de uitbreiding een abstract volume dat los van het huis staat.

De verbouwing is een articulering van het landschap rondom dit huis. Er zijn allerlei plekken gemaakt rondom dit huis... voorplein, buitenhaard, terrassen, speelweide. De uitbreiding is beschouwd als een verlenging van de geluidswal. Met zijn vegetatiedak maakt het eerder onderdeel uit van de tuin, dan van het huis.

Het jaren 80 huis is grondig verbouwd. In plaats van het hokkerige en kneuterige is er nu sprake van een open doorlopende continue ruimte. Introvert werd extrovert door grote zinken dakkapellen uit de kap te laten steken.

De basis van het oorspronkelijke huis was lichtgrijze breuksteen met zwarte dakpannen. Door het slempen van de gevels, het toevoegen van zinken dakkapellen en het toevoegen van hier en daar kleur is het gedateerde van de woning afgeschud.

Contact Route Voorwaarden Vaai