VorigeSluitenVolgende
Publicatie Documentatie

Twinning Center - Eindhoven

Bedrijvencentrum voor startende bedrijven in de informatie- en communicatietechnologie.

Opdrachtgever:
Twice Eindhoven B.V., een publiek-private samenwerking waarin de Rabobank, de Brabantse Ontwikkelingsmaatschappij (N.V. BOM), de gemeente Eindhoven en N.V. Rede participeren.

Opdracht: oktober 1998
Oplevering: najaar 1999
Bruto oppervlakte ± 3500 m²
Interieurarchitect: Buro Staal / Christensen

Twinning Center - Eindhoven

Het Twinning Center is een gebouw dat enerzijds deel uitmaakt van de constellatie gebouwen die de campus van de T.U. Eindhoven vormen, anderzijds deel uitmaakt van de serie commerciële gebouwen die langs de Eindhovense binnenring staan. Deze tweeledigheid komt in het kantoorgebouw tot uitdrukking; in vorm en situering leunt het gebouw sterk op de aanwezige moderne T.U.E.-objecten. In de uitstraling en de positionering op de locatie leunt het op de binnenringgebouwen die de binding met de stad bewerkstelligen.

Het gebouw zelf kent een eenvoudige moduulkantoor plattegrond die zich een aantal malen herhaalt. Opvallend echter is het ontbreken van de maaiveld-plattegrond. Hier wordt een kantoorlaag opgeofferd om het park waarin het gebouw gesitueerd is continuïteit te verschaffen. Bestaande groenvoorzieningen en het fietspad worden onder het gebouw doorgeleid om het gebouw stevig te verankeren in de omgeving.

Identiteit speelt een belangrijke rol in dit eerste commerciële T.U.-gebouw. De glasgevels zijn daarom niet neutraal, maar voorzien van prints die de naam en de menselijke uitstraling naar de buitenwereld zichtbaar maken. De parkachtige omgeving van het gebouw is met grote aandacht ontworpen, waarbij ook het nachtbeeld niet vergeten is.

Contact Route Voorwaarden Vaai