VorigeSluitenVolgende
Publicatie niet bschikbaar Documentatie niet bschikbaar

5 energie-neutrale woningen op Strijp-R

Opdrachtgever:   BreedBeeldCollectief (CPO): Kavel
                            10 t/m 13
                            Familie Willems: Kavel 14
Opdracht:            2013
Opening:             2016
Aantal woningen: 5

5 energie-neutrale woningen op Strijp-R

Het plan omvat 5 geschakelde woningen die energie-neutraal zijn, door een combinatie van slimme installaties en een zeer goede isolatie. Zo zal de energie die wordt opgewekt op het dak gelijk zijn aan het verbruik. Wat je gebruikt, produceer je zelf. Duurzaamheid begint bij goede isolatie, die bij deze woningen uit een bijzonder product bestaat, namelijk geprefabriceerde stropanelen van StroTec. Deze panelen zijn constructief, hebben een zeer hoge isolatiewaarde en zijn damp-open waardoor een prettig binnenklimaat ontstaat. 
De woningen zijn gesitueerd op het voormalige Philips-terrein Strijp-R, dat grenst aan Landgoed de Wielewaal. Het gebied is heel groen, wordt gekenmerkt door het feit dat je er mooi kan wandelen, maar ligt nog steeds dicht bij het Eindhovens centrum. Kenmerkend aan de wijk is dat de woningen in clusters bij elkaar gegroepeerd liggen en een moderne identiteit hebben. De structuur van de woningen is ruimtelijk interessant, vanwege de split-level structuur met verschillende ruimtehoogtes. De leefruimtes van de woningen zijn minimaal 30m2 en bijna 4,20m hoog, wat een zeer bijzondere hoogte is voor een woonhuis. Elke woning is als een persoonlijk maatpak voor elke bewoner ontworpen, maar door
de witte gestucte gevels en zwarte kozijnen vormen ze toch een uniform en samenhangend geheel, dat doet denken aan de beroemde Weißenhofsiedlung in Frankfurt.

Contact Route Voorwaarden Vaai