VorigeSluitenVolgende
Publicatie niet bschikbaar Documentatie

Uitbreiding woongebouw Kastanjehof - Geldrop

Uitbreiding van een jaren-zestig woongebouw in de dommelvallei in Geldrop met in totaal 82 appartementen en een nieuwe algemene ruimte.

Opdrachtgever: Wooninc, Eindhoven

Ontwerp: 2005-2007

Oplevering
woningen: november 2009
algemene ruimte: januari 2010

Uitbreiding woongebouw Kastanjehof - Geldrop

Het bestaande woongebouw de Kastanjehof is een flatgebouw uit de jaren-zestig dat dankzij de prachtige ligging in het dommeldal en het hoge voorzieningenniveau een succesvol appartementengebouw is.

Het ontwerp voor de uitbreiding is zowel een behoedzame inpassing in de bestaande situatie als ook een compositie van een krachtig nieuw ensemble.
Het bestaande gebouw is door de nieuwbouw opgenomen en vormt de romp van het nieuwe gebouw. Door de grijze kleurstelling van de nieuwbouw presenteert het gebouw zich als éen geheel. De betonnen borstwering van de deels inpandige balkons benadrukken de schuine lijnen van de plattegrond en zorgen daarmee voor een dynamisch lijnenspel.

Aan de zuidzijde zijn 42 appartementen toegevoegd die optimaal profiteren van het panorama van de strabrechtse heide, zonder de zichtlijnen van de bestaande appartementen te hinderen. De appartementen op de 1e en 2e verdieping worden bewoond door jongeren van de stichting ‘ons plekje’. In deze stichting hebben jongeren met een verstandelijke beperking , en hun ouders, zich verenigd om zelfstandige huisvesting voor de jongeren te realiseren. Op de begane grond hebben de jongeren een gemeenschappelijke ruimte met een buitenruimte.

Aan de Noordzijde zijn er 40 koopappartementen gerealiseerd, verdeeld over 2 volumes van verschillende hoogte met oriëntatie op het westen en het oosten. Onder de appartementen bevind zich nog een bergingslaag en de algemene ruimte over twee bouwlagen. Hierin zijn allerlei voorzieningen ondergebracht zoals een sfeervol Grand Café, een restaurant, een kapsalon, een pedicure en Ananz Zorg.

Vanuit de Dommel loopt de natuur door tot aan de nieuw gecreëerde keermuur die de bestaande en nieuwe terrassen van de begane grond omarmt.
Om het landschap ongestoord door te laten lopen is de fietsenkelder verdiept aangebracht onder een grasdak.

Contact Route Voorwaarden Vaai