VorigeSluitenVolgende
Publicatie niet bschikbaar Documentatie

Appartementengebouw Magdalenahof - Geldrop

Ontwerp voor een appartementen-gebouw
voor de herontwikkeling
van de locatie ‘Maria Magdalenakerk’

in samenwerking met architectenbureau BenW architecten B.V.

Opdrachtgever: Wooninc, Eindhoven
Ontwikkelaar: Projectontwikkeling Haagdijk Eindhoven
Bouw & Vastgoed Houta Bouw BV, Geldrop
Opdracht: september 2002
Oplevering: december 2006
Bruto opp.: 7330 m²
Bouwkosten: € 8.000.000,- excl. BTW

Appartementengebouw Magdalenahof - Geldrop

Het appartementengebouw vervangt het voormalige Maria Magdalena Kerkgebouw, dat met haar moderne vijftigerjaren verschijning en haar betonnen kerktoren als belangrijk herkenningspunt in de wijk fungeerde.
Het was deze stedenbouwkundige kwaliteit welke als randvoorwaarde werd meegegeven: een nieuw, zich onderscheidend oriëntatiepunt voor de wijk. In dit ontwerp is dit gerealiseerd in de vorm van een hofgebouw, waarvan de belangrijkste 6-laagse gevel een spectaculaire 2-laags doorgang bevat, gedragen door V-vormige stalen kolommen.
De overige zijden van het hofgebouw worden gevormd door 2 lagere stroken van 3 lagen woningen. Het peil van de woningen en het maaiveld van de binnentuin ligt op ongeveer 1,5 meter boven het maaiveld van de omgeving.
Onder de woningstrook is een halfverzonken parkeergarage opgenomen die op natuurlijk wijze geventileerd wordt.
Door het opgetilde maaiveld ontstaat een omsloten binnentuin, die uitkijkt over de omgeving: dichtbij de dynamiek van de rotonde aan de Nuenenseweg; op de achtergrond het natuurgebied van de Warande.
De woningen in het poortgebouw zijn allemaal georiënteerd op dit prachtige uitzicht. Drie penthouses bekronen dit blok en maken van het gebouw een interessant geprofileerde massa in plaats van een banale flat.
De woningen in de lagere stroken liggen allemaal met de balkons op de zon; hetgeen veroorzaakt dat het blok zich aan de ene kant presenteert met balkons en aan de andere kant met galerijen.
De binnentuin is semi-openbaar (dat wil zeggen 's nachts gesloten) en wordt omgeven door een speciaal voor dit complex ontworpen hekwerk.
Aan de kop van de binnentuin heeft het complex een grote gemeenschappelijke ruimte met buitenterras, die door alle bewoners gebruikt kan worden.

Contact Route Voorwaarden Vaai