CPO Bosrijk

Een stap richting de toekomst: moderne villa’s van stro

architectenweb
awards voor
woongebouw
van het jaar

Eenheid in verscheidenheid

Elk van de vier villa's vertelt zijn eigen verhaal, afgestemd op de specifieke wensen van de bewoners. De plattegronden en volumes variëren om een eigen levensstijl te weerspiegelen, terwijl toch een gemeenschappelijke factor behouden blijft. Een doordacht ontwerp laat toe dat persoonlijke keuzes, zoals terrassen, moeiteloos worden geïntegreerd in de harmonie het geheel. Hierdoor ontstaat een balans tussen unieke individualiteit en een gezamenlijke uitstraling, waarbij het exterieur fungeert als het verbindende element van deze villa's.

Een hybride bouwsysteem

Dit project valt op door gewaagde materiaalkeuzes. Innovatieve strobouw van Strotec staat centraal als duurzame bouwwijze en wordt naadloos geïntegreerd in de
hybride constructie. Door het combineren van betonnen verdiepingsvloeren en een lichte houten opbouw ontstaat er een stabiele structuur. Voor de afwerking maken we gebruik van minerale steenstrips op houtvezelplaten, die resulteren in een opmerkelijke 95% biobased gevel. Elk detail binnen het ontwerp is doordacht en sluit aan bij milieubewuste woningen.

Connectie met de natuur

De achterzijde van de woningen onthullen sculpturale vormen die als ‘tetris'-stukken in het landschap passen. De achtergelegen wadi vangt het regenwater op en zorgt voor een duurzame afwatering. Zonnepanelen op de daken zorgen voor eigen energieopwekking voor de bewoners. De woningen hebben geen eigen tuin, in plaats daarvan stap je vanuit je woning zo de bosrijke openbare omgeving in, dat doorloopt tot aan het huis.

Blik op de toekomst

In het ontwerp van deze woningen streven we naar volledigheid in ieder opzicht. Het ontwerp omvat niet enkel esthetiek, maar ook energie-eƚciëntie en functionele aspecten. Zonnepanelen op de daken transformeren het project tot energieneutrale woningen, terwijl de details, van balustrades tot ramen, zijn ontworpen met het oog op een harmonieuze eenheid. Dit project vormt een statement van duurzaamheid en toewijding aan innovatie, waar technologie en natuur naadloos samenkomen.

credits

project

CPO Bosrijk

programma

Vier villa's

ontwerp

2019

oplevering

Eind 2022

BVO

973 m2

projectmanagement

aannemer

constructeur

landschapsarchitect

fotografie